Update proiect #O meserie

Veștile bune continuă în cadrul proiectului #Omeserie. În urma apelului nostru am selectat în ultimile luni mai mulți elevi din Olt și Argeș care vor avea o șansă în plus după încheierea studiilor.

În ianuarie au mai intrat în proiect 27 de elevi recrutați de la liceul Tehnologic Petre S. Aurelian (clasa a X-a), specializarea Tehnician în achiziții și contractări. În luna februarie am ales 20 elevi de la același Liceu și de la aceiași specializare (clasa a XI-a), iar în martie avem 13 înscriși de la Liceul Tehnologic Petre S. Aurelian, specializarea Mecanică Auto (clasa a IX-a). Tot în martie s-au mai recrutat de la liceul Tehnologic Liviu Rebreanu, Mozăceni (jud Argeș), aproximativ de 60 de elevii, de la specializările Tehnician în activități economice, Tehnician mecatronist și Mecanic auto.

Săptamâna viitoare demaram activitatea de practică cu 25 de elevi ai Liceului Petre S. Aurelian din Slatina, (clasa X-a), Specializarea Tehnician în achiziții si contractări.

Mulțumim tuturor celor implicați și avem convingerea că numai prin combinarea forțelor celor doua tipuri majore de învațare – în școală și la locul de muncă – absolvenții se vor putea integra mai ușor socio- profesional, cumulând cunoștințe teoretice și practice (și nu în ultimul rând obținând competențe transversale).

În cadrul proiectului #O meserie ne-am propus și am demarat organizarea şi derularea de programe de învăţare la locul de muncă (internship/ trainership, stagii de practică etc) cât și furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională pentru 182 de elevi din învățământul secundar și/ sau terțiar din regiunile Sud Muntenia, Centru, Vest, Sud-Est și Sud-Vest Oltenia, din care 19 elevi de etnie romă sau elevi din mediul rural.

Suntem deschiși și entuziaști să primim și alți parteneri și încurajăm elevi, profesori, antreprenori și orice persoane dornice de implicare ne contacteze la 0770213804 sau prin email: omeserie@asociatia-asura.ro.

Împreună facem pași mici dar hotărâți pentru elevii și viitorul nostru!