La Slatina elevii noștri se pregătesc pentru #O meserie

În cadrul proiectului #O meserie ne-am propus să sprijinim elevi din cadrul școlilor și liceelor tehnologice să fie mai integrați social și ocupațional și mai aproape de un loc de muncă care să li se potrivească după absolvire. Așa am demarat programe de învăţare la locul de muncă (internship/ trainership, stagii de practică etc) cât și furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională pentru 182 de elevi din învățământul secundar și/ terțiar din regiunile Sud Muntenia, Centru, Vest, Sud-Est și Sud-Vest Oltenia, din care 19 elevi de etnie romă sau elevi din mediul rural.

Astfel, stagiile de practică au început la Slatina, pentru Liceul Tehnologic Petre S. Aurelian, clasa a X-a, specializarea Tehnician in achiziti și contractari. Stagiile de practică ale acestor tineri se fac la firma Sc Vîlcea MG SRL unde au fost distribuiți la trei puncte lucru și se desfășoară două săptămâni, (29 martie-1 aprile și 28 iunie-4 iulie).

Aceștia vor dobândi cunoștințe, abilități și deprinderi specifice calificării profesionale de nivel 4, domeniul pregătirii profesionale comerț, pe care le vor aplica în viitoarea meserie.

În luna mai urmează începerea stagiilor de practică pentru clasa a 11-a - tehnician achiziții și contractări și în iunie - o clasă la specializarea mecanic auto.

Suntem deschiși și entuziaști să primim și alți parteneri și încurajăm elevi, profesori, antreprenori și orice persoane dornice de implicare ne contacteze la 0770213804 sau prin email: omeserie@asociatia-asura.ro.

Împreună facem pași mici dar hotărâți pentru elevii și viitorul nostru!

În fotografii elevii care efectuează stagiul de practică învață condițiile necesare de depozitare pentru mai multe tipuri de mărfuri, pentru a le garanta păstrarea calității.